Ehh japp.. vi bakar ofta vårt bröd i bakmaskinen..
Blir gott bröd och enkelt är det..

Här kommer ett av våra bästa recept, brukar ställa in bakmaskinen på 750 g bröd (vet inte om det är rätt men det fungerar)
För tidsinställning på maskinen, se till att jästen ligger högst upp.
Var noga med att hålla dl måtten, mjölsorter kan bytas ut..

Marmeladbröd
1½ tsk torrjäst
1 dl rågsikt (eller grahamsmjöl, rågmjöl osv..) rågsikt är min favorit
5½ dl vetemjöl
½ dl havregryn (rågflingor, vetekli osv..)
½ tsk salt
1 msk olja (brukar använda rapsolja eller olivolja)
½ dl apelsinmarmelad (går säkert med annan marmelad också)
3 dl vatten

så här kan det se ut innan bakmaskinen startas.. (vid direkt start, ska den vara tidsinställd måste torrjästen vara separerad från vattnet)

så här blev resultatet.. 🙂

 

Pin It on Pinterest