Ibland måste det gå snabbt att göra en portion mat. Studentmat osv..
Denna pannkaka blir ett rejält mål, den blir lite tjockare än en vanlig tunnpannkaka.

1 ägg (2 ägg om du vill lyxa till den..)
1,25 dl mjölk
0,75 dl mjöl
ca 0,25 dl gryn (havregryn eller vad du har hemma)

Börja med att knäcka i äggen i en shaker eller plastmugg som du kan skaka..
Bra om det blir några skalbitar, då har du chansen att ta bort dem..
Lägg i resten av ingredienserna och se till att locket sitter på ordentligt på burken.
Skaka ihop ingredienserna och häll smeten i en varm stekpanna där du haft i lite smör el liknande.
Jag brukar vända pannkakan ett par gånger pga att den är tjockare än en vanlig pannkaka,

Servera med något gott, vi brukar ha kvarg, lingonsylt och lite sirap..

Lycka till!




 

 

Pin It on Pinterest