Delikatessäggen från vaktlarna, vad kan man göra med dem?

Vårt bästa tips om de inte ska kokas är att öppna dem med en speciell sax för vaktelägg:
Mycket enkelt och smidigt.

När vi kokar vaktelägg börjar vi med att koka upp vattnet,
lägga i äggen när det kokar och koka dem i ca 3 min.

Vakteläggen har mer gula än hönsägg och är kolesterol fria.
Det finns mycket att läsa om hur nyttiga de gulliga vakteläggen är.

Att baka med vaktelägg går jättebra! Vi brukar räkna 4 vaktelägg som 1 hönsägg.
Det går säkert bra att ha 3 vaktelägg som ett hönsägg också .
Sockerkaka mm jäser upp mer med vaktelägg och det blir också mer smak på den,
kan verkligen rekommendera att baka med vaktelägg.

Vi blandar gärna hönsägg och vaktelägg när vi gör våfflor, pannkakor mm.

Vi kan ha de kokta äggen i sallader, i små pajer, på smörgåsar, landgångar mm
När vi steker dem hettar vi upp pannan och drar den från värmen, sen lägger vi i
vakteläggen för stekning. Enkelt att klippa upp med vaktelägg saxen eller vass kniv.
Bara fantasin sätter stopp.. 🙂

Sedan finns det många härliga recept googla så hittar du säker någon egen favoriträtt med vaktelägg 🙂

https://www.mytaste.se/recept?q=vaktel%C3%A4gg&source=ppc1&gclid=EAIaIQobChMImoiKy_fv3wIVSamaCh3o3gjGEAAYASAAEgLZCfD_BwE

https://www.ellematovin.se/3-enkla-recept-med-svenska-vaktelagg/

https://www.koket.se/sma-rarakor-med-laxrom-och-pocherade-vaktelagg

[instagram-feed]

Pin It on Pinterest